Beleidsplan Gezinskerk 2018-2019

In het bijgevoegde document staat het beleidsplan van de Gezinskerk.
De update 2023-2025 volgt binnenkort.

Projectplan 2019 Jaar Evaluatie RH En PN 30 06 2020 1
PDF – 1,3 MB 206 downloads

Kaders opgesteld voor de Gezinskerk onder begeleiding van een onafhankelijke dominee Ds. van den B

De Kaders Voor De Gezinsdienst 11 Maart 2021
PDF – 70,5 KB 177 downloads

Proces totstandkoming van deze Gezinskerk

We hebben vol overgave deelgenomen aan o.a. de Gezinskerk. Alles met maar één doel: namelijk met elkaar, met deze gemeente een blijvende en geloofwaardige vindplaats van hoop en gezelligheid te zijn voor jong en oud, lid of geen lid...voor nu en voor de toekomst! 

- De Gezinskerk als project start begin 2019 met meerderheid aan stemmen in de kerkenraad. (ging niet zonder slag of stoot, en niet iedereen is voor)
- De communicatie verloopt moeizaam. We wisselen van rollen ten aanzien van het aanspreekpunt zijn voor de kerkenraad.
- 2019 december gemeenteavond: Kerkenraad: "Vinden we de Gezinskerk geen bedreigende stroming?" Antwoord leden: "nee hoor, fijn dat er wat te kiezen valt, leuk om ook eens wat samen te doen."
- 2020 maart, de kerkenraad vraagt visitatie aan (advies) en stellen dat er een conflict is omdat de kerkenraad heeft verzocht tot samenvoeging. (stoppen) (?)
Zij vragen citaat: "Kan de gezinskerk blijven functioneren, los van de gewone kerkdienst of moet  er worden toegewerkt naar een samenvoeging?"
- 2020 mei: Antwoord van de visitatiecommissie: Bepaal de positie van de Gezinskerk, stel kaders op voor de Gezinskerk en span je ervoor in! (Zie advies)
- 2021 april De Gezinskerk mag los functioneren, de kaders zijn met hulp van een onafhankelijke dominee opgesteld en borgen de Gezinskerk. (zie kaders)

- 2021 sept Gemeenteavond: Een lid kerkenraad schreeuwt dat ze ons en de Gezinskerk haat! Van deze aanhoudende vijandigheid zijn wij behoorlijk aangeslagen evenals van de rest van de gemeenteavond.  

Omwille van de Gezinskerk doen twee leden tijdelijk een stap terug. Deze leden vinden dat heel jammer, het heeft hen teveel energie gekost in het geheim met de kerkenraad te strijden.